בתשובות לשאלות הבאות השתמשנו בעיקר בלשון אישה, אך הנאמר פונה לכל המגדרים.

מהו המחנה האלטרנטיבי לנוער? מחנה לבנות ובני נוער אשר מעוניינים/ות לעסוק בצורה ביקורתית בידע ובפעילות למען שינוי החברה. המחנה מאורגן ומתופעל בהתנדבות ע"י אקטיביסטים ואקטיביסטיות משלל תחומים המאתגרים את החברה, על מנת לעזור לטפח את הדור הבא של אקטיביזם. המחנה מציע סדנאות ופעילויות במספר רב של נושאים: צדק חברתי, אקולוגיה, הכיבוש, גזענות, חינוך, פמיניזם, מגדר, זכויות בעלי חיים, מאבקי הקהילה הגאה ועוד. כל נערה ונער יקבלו ליווי בשביל לפתח מחשבות ודילמות בנוגע לשינוי חברתי. יהיו גם משחקי הכרות וערבים חברתיים.

לאיזה גילאים המחנה מיועד? 14-19

מתי זה קורה? מחנה 2019 יתקיים ב-4-6.08

כמה זה עולה? הרשמה מוקדמת עד ה-01.07 בהנחה – 200 ש"ח. לאחר מכן דמי השתתפות מלאים ע"ס 300 ש"ח.

קול! איך אפשר להירשם? בטופס ההרשמה כאן

איפה זה? ביער הפיות שבבית אורן.

בטבע? מה עם לינה ושירותים? כן, נהיה בטבע! יש מסביב נופים משגעים ואווירה רגועה ונעימה. יהיו במקום שירותים, מקלחות ומטבח.

אפשר לדעת עוד על תוכן המחנה? תוכן המחנה נבנה בימים אלו. חלק חשוב מתוכן המחנה הוא ה"קבוצות הקטנות": קבוצת-אם עם הרכב קבוע כ10-15 בני/בנות נוער עם 2-3 מנחים/ות. הקבוצה נפגשת במשך ימי המחנה בשביל לקיים משחקי הכרות, לדבר על הסדנאות ולדון בדילמות ומחשבות שעולות לנו (הקבוצות הקטנות ממש כיפיות!). יש גם רצועות זמן של סדנאות, כל פעם בנושאים שונים, במשך שעה וחצי כל אחת. הסדנאות מתקיימות במקביל זו לזו כך שאפשר לבחור את מה שנראה לכם/ן מעניין. בערבים יש פעילויות לכיף.

מי ידריך את הקבוצות? צוות ההדרכה הוא צוות מנוסה במגוון גילאים (20-40). צוות ההדרכה עובר הכשרה פנימית לקראת ההדרכה במחנה ולטובת התמודדות עם מגוון ההזדמנויות והאתגרים המיוחדים לה.

אפשר לדעת עוד על צוות המחנה? אנחנו אוסף של פעילות ופעילים למען שינוי חברתי ופוליטי במגוון תחומים (מגוון התחומים שקיים גם במחנה). אנחנו לא משוייכים/ות לארגון או תנועה אחת. רובנו היינו לפני כמה שנים במחנה האלטרנטיבי לנוער כחניכות, וכיום אנחנו הצוות! הצוות פועל בצורה לא היררכית: אנחנו מקבלים/ות החלטות בקונצנזוס ומחלקים/ות בינינו אחריות לפי צוותים ומשימות.

כל צוות המחנה פועל בהתנדבות. כך גם כל מי שמתארחת בשביל להעביר תוכן. כאקטיביסטים/ות חשוב לנו מאוד לשתף בידע ובמאבקים על מנת להגדיל את כמות האנשים שפועלים/ות לחברה צודקת יותר.

איזה ציוד להביא למחנה? רשימת ציוד מומלצת תועבר לנרשמות.

מה בנוגע לאוכל? מטבח המחנה מספק ארוחות מלאות וטעימות במשך המחנה. כל האוכל הוא טבעוני.

גם אם אני לא טבעוני.ת אני יכול.ה לבוא? בהחלט! בין החניכים של המחנה יש גם לא-טבעונים. המחנה פתוח לכל מי שמעוניין/ת לבוא, ללמוד, להקשיב, לדבר ולנהל דיון פתוח, בלי קשר לתפריט שלה.

מה אם אני לא מסכימה עם הדעות שלכם/ן? הרעיון של המחנה הוא לא לקבל את כל מה שאנחנו שומעים/ות. אנחנו מעודדים/ות חשיבה ביקורתית בנוגע לחברה שלנו, וגם שיח ביקורתי בנוגע לסדנאות המחנה. בעוד שתמיד אפשר לא להסכים, חשוב להתייחס באופן מכבד למי שסביבנו גם את דעתן שונה משלנו. חלק מהרעיון של "הקבוצות הקטנות" הוא לאפשר מקום לדיונים בנוגע למחלוקות בינינו.

מה בנוגע לבטיחות? תהיה איתנו מגישת עזרה ראשונה, ויש לנו רכב  למקרה קיצוני של צורך בפינוי. המחנה עומד בדרישות של משרד החינוך בכל הנוגע לבטיחות ולתברואה.

מה אתם/ן עושים/ות כנגד הטרדות מיניות? אנחנו מתייחסות/ים להטרדות בצורה רצינית. כל צוות המחנה עובר סדנה שנתית בנושא, בתוכנו יש את הצוות מהמ"ם – צוות למניעת הטרדות מיניות ומגדריות. צוות מהמ"ם פועל בשיתוף עם מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית על מנת ליצור התנהלות ראויה למניעה והתמודדות עם פגיעה מינית במחנה, שמוצגת למשתתפי/ות המחנה, ודואג לכך שאם מישהי/ו מרגיש/ה מוטרדת יש למי לפנות.

יהיו הסעות? יהיו הסעות מתחנת הרכבת הקרובה (כך שאפשר להגיע ברכבת מרחבי הארץ).

מי מממן את המחנה? המחנה האלטרנטיבי לנוער הוא פרויקט עצמאי המאורגן על ידי צוות של פעילים ופעילות חברתיים. כל הפעילות בו מתנדבות. עם זאת, שכירת המקום, קניית המזון ושאר ההוצאות היומיומיות מייצרות הוצאות רבות. כדי לשלמן, מעבר לעלות הסמלית שאנו מבקשות מן החניכות, המחנה נתמך על ידי תרומות המגויסות לאורך כל השנה.